Inspirerende plek achter de Vughtse toren

afbeelding gemeente

VASTE ACTIVITEITEN

 

 


DE STAMTAFEL


Afbeeldingsresultaat voor krantenAan de stamtafel wordt het nieuws van de dag besproken. We weten dat we de wereldproblemen niet zullen oplossen, maar we willen ook niet achterover leunen. Iedereen draagt een onderwerp aan. Het kan genomen zijn uit de internationale politiek, uit de Nederlandse samenleving, het kan te maken hebben met het milieu of met het geestelijk leven, met sport of met kunst. Altijd ontstaan er boeiende en persoonlijke gesprekken. En om niet te zwaar op de hand te worden, sluiten we af met een rondje positief nieuws. De deelnemers wisselen. Iedereen is welkom. Kom een keertje kijken. Als je je naam op de maillijst zet, word je automatisch voor de volgende Stamtafel uitgenodigd.

  

Data: Elke derde vrijdag van de maand, behalve de zomermaanden 
Tijd:        10.00 - 11.00 uur 
Locatie: Lambertuskerk
Kosten: Geen
Opgave: Jacobien Schrijvershof, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; 06 17038052)

 top 

 

ZITTEN IN STILTE / WANDELEN

Schoonheid die ons verre overstijgt

Stilte. Kunnen we stilte horen? Of veronderstellen we stilte te horen? Wie heeft er ooit stilte gezien? Geroken misschien? Hoe druk je de afwezigheid van geluid uit in beeld, in jezelf?

Do Ho Suh, Koreaans kunstenaar, staircase, ruimte en thuis Het lied van Ramses Shaffy geeft daarover iets aan: “Het is stil in Amsterdam”, waarin stilte ook kan leiden naar eenzaamheid. In de Bijbel komt “de stilte van het zachte briesje” voor, een heilig moment, een zuiver gewaarworden. Een stilte vol van levende Presentie. En het kan gebeuren wanneer je zo de stilte centraal laat zijn, je van binnen stil wordt, dat je door de stille Aanwezigheid, vanzelf leeg wordt. Leeg om te ontvangen. Leegte wordt dan iets wat ontsnapt aan de woorden.

Afbeelding: Do Ho Suh, Koreaans kunstenaar, staircase, ruimte en thuis.

“Waarom schoonheid dan niet ontdaan tot leegte, leegte die ademt”. (Hans Faverij)  
Vacare, ruimte maken voor het mysterie. ( Vacare; platform meditatief leven PKN)

De weg van stilte gaan, zodat er alleen nog ruimte is voor het licht en bevrijding. Om daarna weer in de wereld te staan en een spoor van de ander te ervaren. Om te leven vanuit verbondenheid met alle leven.

 

Datum:  elke eerste maandag van de maand
Tijd: 19.30-20.45 uur (kerk open om 19.00 uur) 
Locatie:  Lambertuskerk  
Kosten: vrijwillige bijdrage voor de koffie
Organisatie:      Graag aanmelden ivm klaarzetten van de stoelen. Margriet Witlox, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 06-16094375 Aline Verbaas, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 06 30648877

 top

Wandelen

Datum  elke derde maandag van de maand   
Tijd: 14.00 uur  
Locatie:       vanaf de Lambertuskerk  
Aanmelden:     Margriet, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Aline, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06 30648877
 

top

OPEN KERK

Een plek om even rustig te zitten, misschien een praatje te maken als u daar zin in heeft. Of een kaarsje aan te steken voor iemand, die in uw gedachten is.
Het oudste gebouw van Vught is vanaf nu iedere woensdagmorgen open van 10 tot 12 uur. Iedereen is welkom. We willen een gastvrije plek zijn voor ieder die langs komt. U hoeft daarvoor echt geen lid van de protestante gemeente zijn.
Een kopje koffie of thee staat voor u klaar.

En als u er bent kunt u ook genieten van de regelmatige exposities in de kerk en kennisnemen van de bijzondere geschiedenis van dit gebouw en wat er nu nog zichtbaar van is. Met een papieren rondleiding kunt u zelf de weg vinden, maar natuurlijk zijn er ook gastvrouwen en -heren die wat kunnen vertellen.

 

Datum:           elke woensdag  
Tijd:  van 10 - 12 uur  
Locatie:  Lambertuskerk  
Kosten:  gratis
 aanmelden niet nodig
 

 top 

 


ETEN OP DINSDAG

Elke derde dinsdag van de maand wordt een maaltijd bereid door vrijwilligers. De koks zorgen voor lekker eten en aan een mooi gedekte tafel ontmoet u gemeenteleden en gasten van buiten de gemeente. Als u het leuk vindt, helpt u een handje mee in de keuken.

U kunt zich opgeven tot de zondag voorafgaand aan de dinsdag waarop we samen eten door uw naam te noteren in het schrift dat achterin de kerk ligt of door u op te geven bij Ella Scherpenisse, ouderling pastoraat.    

Datum:  Voorlopig afgelast ivm Corona-crisis
Tijd: 18.00 – 19.30 uur
Locatie: Lambertuskerk 
Aanmelden:   ja
Kosten:  € 7 ,- inclusief een glas wijn 
Organisatie: Ella Scherpenisse, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tel 06-26926788 

 


 top

REIS NAAR CHEVETOGNE

In het Belgische Chevetogne staat een abdij waaraan twee groepen monniken zijn verbonden. De ene groep leidt het kloosterleven zoals de Oosterse orthodoxe kerk dat kent. De andere groep volgt de regel van Benedictus, die maatgevend is geworden voor het kloosterleven in de Romaanse kerken. Van 13 tot 15 september bezoeken we dit dubbelklooster en maken er het feest van de Kruisverheffing volgens de Byzantijnse ritus mee. We verblijven in het gastenhuis Béthanie. De maaltijden worden in het klooster genuttigd, het ontbijt is in het gastenhuis. Tijdens het bezoek zal één van de monniken iets vertellen over het kloosterleven in Chevetogne.
We rijden met eigen auto’s en proberen zoveel mogelijk mensen met elkaar te laten reizen.

Datum:    maandag 13 tot woensdag 15 september 2021   
Locatie:  abdij Chevetogne (België)  
Kosten:    € 180,-- per persoon voor
logies, maaltijden, college, gift  
 
Aanmelden:      Aline Verbaas, tel. 06-30648877, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ds. Udo Doedens, tel. 073-7859066, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

top

   


ASPERGEDINER

 

Het is nog niet bekend of het jaarlijkse aspergediner zal plaatsvinden. 

 

Datum:  wordt nog bekend gemaakt
Tijd: 18.00 uur borrel, 18.45 uur aan tafel
Locatie: Lambertuskerk
Kosten: € 45,-- inclusief aperitief, wijn en koffie
Organisatie: Enny Sietsma, 073-6569081, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Lous de Bruijne, 073-6571980, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Sytj de Boer, 06-47120940, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

top