Inspirerende plek achter de Vughtse toren

afbeelding gemeente

VASTE ACTIVITEITEN

 

DE STAMTAFEL


Afbeeldingsresultaat voor krantenAan de stamtafel wordt het nieuws van de dag besproken. We weten dat we de wereldproblemen niet zullen oplossen, maar we willen ook niet achterover leunen. Iedereen draagt een onderwerp aan. Het kan genomen zijn uit de internationale politiek, uit de Nederlandse samenleving, het kan te maken hebben met het milieu of met het geestelijk leven, met sport of met kunst. Altijd ontstaan er boeiende en persoonlijke gesprekken. En om niet te zwaar op de hand te worden, sluiten we af met een rondje positief nieuws. De deelnemers wisselen. Iedereen is welkom. Kom een keertje kijken. Als je je naam op de maillijst zet, word je automatisch voor de volgende Stamtafel uitgenodigd.

Data: Elke derde vrijdag van de maand, behalve in de zomermaanden
Tijd:        10.00 - 11.00 uur 
Locatie: Lambertuskerk
Kosten: Geen
Opgave: Jacobien Schrijvershof, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; 06 17038052)

 top 

 

“Binnen in me zit een hele diepe put. En daarin zit God. Soms kan ik erbij. Maar vaker liggen er stenen en gruis voor die put, dan is God begraven. Dan moet hij weer worden
opgegraven”.
Etty Hillesum

DE NAAM VAN DE STILTE, ZITTEN IN STILTE

“Wie ben ik”, vroeg Mozes aan de Eeuwige….

In de stilte van de woestijn, in bedekte termen, in mysterieuze woorden, openbaart zich iets van een geheim. De Godsnaam, die in de joodse godsdienst niet uitgesproken wordt. Maar wie is dat “ik” dan? Kan ik, net als Mozes, in de stilte meer te weten komen? Ken ik het misschien, al zit het heel diep van binnen verborgen in mij, in een diepe put begraven met stenen en gruis erop? Door de poort van ons hart steeds weer schoon te vegen van het lawaai buiten ons en in onszelf, kunnen we dit mysterie, dit stille geheim koesteren. De stilte in ons toelaten. En die stilte laten spreken. Om het stille geschreeuw, bedolven onder gruis en stenen te kunnen horen.

Dan komt de ervaring door in die stilte te zijn, dat er ontmoetingen zijn, met: jezelf, de ander van ver en dichtbij, de teksten en het Onnoembare. Die verbondenheid leert je de weg naar mededogen te gaan.
Van harte welkom om in een groep samen in stilte te zijn.

Datum:  Elke eerste en derde maandag van de maand. 
Tijd: 19.30-20.45 uur (kerk open 19.00 uur)
Locatie:  Lambertuskerk  
Kosten: vrijwillige bijdrage voor warmte en thee
Organisatie:      Graag aanmelden ivm klaarzetten van de stoelen.
Margriet Witlox, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 06-16094375
Aline Verbaas, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 06 30648877

 

 top

 

OPEN KERK

Een plek om even rustig te zitten, misschien een praatje te maken als u daar zin in heeft. Of een kaarsje aan te steken voor iemand, die in uw gedachten is.
Het oudste gebouw van Vught is vanaf nu iedere woensdagmorgen open van 10 tot 12 uur. Iedereen is welkom. We willen een gastvrije plek zijn voor ieder die langs komt. U hoeft daarvoor echt geen lid van de protestante gemeente zijn.
Een kopje koffie of thee staat voor u klaar.

En als u er bent kunt u ook genieten van de regelmatige exposities in de kerk en kennisnemen van de bijzondere geschiedenis van dit gebouw en wat er nu nog zichtbaar van is. Met een papieren rondleiding kunt u zelf de weg vinden, maar natuurlijk zijn er ook gastvrouwen en -heren die wat kunnen vertellen.

Datum:    elke woensdag 
Tijd:   van 10 - 12 uur
Locatie:  Lambertuskerk 
Kosten: gratis, aanmelden niet nodig  

 top 


ASPERGEDINER

 

Een vooraankondiging van het jaarlijkse aspergediner: dit evenement zal in 2023 op 8 of 15 mei plaatsvinden.006_1.jpg

De opbrengst van het aspergediner is bestemd voor het onderhoud aan de Lambertuskerk. Deze kerk werd omstreeks 1200 gebouwd en is daarmee het oudste monument van Vught; kortom een bijzondere locatie om te genieten van een heerlijk diner en een goed glas wijn.

De organisatie is in handen van Enny Sietsma, Lous de Bruyne en Sytj de Boer.

Meer informatie volgt z.s.m.

top