Inspirerende plek achter de Vughtse toren

afbeelding gemeente

VASTE ACTIVITEITEN

 


DE STAMTAFEL


Afbeeldingsresultaat voor krantenAan de stamtafel wordt het nieuws van de dag besproken. We weten dat we de wereldproblemen niet zullen oplossen, maar we willen ook niet achterover leunen. Iedereen draagt een onderwerp aan. Het kan genomen zijn uit de internationale politiek, uit de Nederlandse samenleving, het kan te maken hebben met het milieu of met het geestelijk leven, met sport of met kunst. Altijd ontstaan er boeiende en persoonlijke gesprekken. En om niet te zwaar op de hand te worden, sluiten we af met een rondje positief nieuws. De deelnemers wisselen. Iedereen is welkom. Kom een keertje kijken. Als je je naam op de maillijst zet, word je automatisch voor de volgende Stamtafel uitgenodigd.

  

Data: Elke derde vrijdag van de maand, behalve de zomermaanden.  vrijdag 15 januari (via Zoom)
Tijd:        10.00 - 11.00 uur 
Locatie: Lambertuskerk
Aanmelden:  Melden bij ds. Doedens
Kosten: Geen
Organisatie: Ds.U.Doedens, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 073-7859066 

 top

 

ZITTEN IN STILTE

Schoonheid die ons verre overstijgt

Stilte. Kunnen we stilte horen? Of veronderstellen we stilte te horen? Wie heeft er ooit stilte gezien? Geroken misschien? Hoe druk je de afwezigheid van geluid uit in beeld, in jezelf?

Do Ho Suh, Koreaans kunstenaar, staircase, ruimte en thuis Het lied van Ramses Shaffy geeft daarover iets aan: “Het is stil in Amsterdam”, waarin stilte ook kan leiden naar eenzaamheid. In de Bijbel komt “de stilte van het zachte briesje” voor, een heilig moment, een zuiver gewaarworden. Een stilte vol van levende Presentie. En het kan gebeuren wanneer je zo de stilte centraal laat zijn, je van binnen stil wordt, dat je door de stille Aanwezigheid, vanzelf leeg wordt. Leeg om te ontvangen. Leegte wordt dan iets wat ontsnapt aan de woorden.

Afbeelding: Do Ho Suh, Koreaans kunstenaar, staircase, ruimte en thuis.

“Waarom schoonheid dan niet ontdaan tot leegte, leegte die ademt”. (Hans Faverij)  
Vacare, ruimte maken voor het mysterie. ( Vacare; platform meditatief leven PKN)

De weg van stilte gaan, zodat er alleen nog ruimte is voor het licht en bevrijding. Om daarna weer in de wereld te staan en een spoor van de ander te ervaren. Om te leven vanuit verbondenheid met alle leven.

 

Datum:  elke eerste en derde maandag van de maand. VOORLOPIG AFGELAST zie hieronder : stilte wandeling
Tijd: 19.30-20.45 uur (kerk open om 19.00 uur) 
 Locatie:  Lambertuskerk  
Kosten: vrijwillige bijdrage voor de koffie
Organisatie:  Graag aanmelden ivm klaarzetten van de stoelen. Margriet Witlox, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 06-16094375 Aline Verbaas, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 06 30648877

 

 top

Stilte wandeling

De stiltebijeenkomsten in de kerk zullen voorlopig niet door mogen gaan. Daarom van harte deze uitnodiging om, na 19 januari, in afwachting van nieuwe regels, een (stilte)wandeling te maken. Om de groep niet te groot te laten zijn, alvast twee mogelijke data.

Woensdagmorgen 20 en 27 januari van 10.30-12.00 uur, wandelen we vanuit de Lambertuskerk Vught en lopen plus/ minus 4 á 5 km in een rustig tempo.

De uitnodiging betreft eenieder, die ervoor voelt mee te wandelen. Graag even laten weten, dan kunnen we de grootte van de groep samenstellen of anders meer groepjes maken. (Nu ongeveer 2 per groepje). Na het inventariseren komt er verdere informatie. Zo kunnen we ook, op een andere manier, tòch verbonden blijven.

Margriet, Mariette en Aline
06 30648877, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


 


ETEN OP DINSDAG

Elke derde dinsdag van de maand wordt een maaltijd bereid door vrijwilligers. De koks zorgen voor lekker eten en aan een mooi gedekte tafel ontmoet u gemeenteleden en gasten van buiten de gemeente. Als u het leuk vindt, helpt u een handje mee in de keuken.

U kunt zich opgeven tot de zondag voorafgaand aan de dinsdag waarop we samen eten door uw naam te noteren in het schrift dat achterin de kerk ligt of door u op te geven bij Ella Scherpenisse, ouderling pastoraat.    

Datum:  Voorlopig afgelast ivm Corona-crisis
Tijd: 18.00 – 19.30 uur
Locatie: Lambertuskerk 
Aanmelden:   ja
Kosten:  € 7 ,- inclusief een glas wijn 
Organisatie: Ella Scherpenisse, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tel 06-26926788 


 top

  

KERSTPROGRAMMA

Feestelijke middag in kerstsfeer

Elk jaar is er voor de senioren in onze gemeente een bijzondere kerstmiddag met muziek, samenzang en een meditatief gedeelte. 
Deze middag is iedereen welkom, ongeacht leeftijd!
Op verzoek kunt u met de auto worden gehaald en gebracht. Gemeenteleden ontvangen een schriftelijke uitnodiging.

Datum: afgelast
Tijd:  
Locatie: Lambertuskerk
Kosten: Toegang vrij, graag wel even aanmelden
Organisatie:  Ella Scherpenisse, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tel. 06-26926788
Marjolein Los, tel. 06-33740195

top

   


ASPERGEDINER

 

Het jaarlijkse aspergediner zal plaatsvinden op maandag 11 mei 2020. Zoals elk jaar zal dit weer een culinair en gezellig hoogtepunt worden in onze kerk.
De heer Johan Busio heeft beloofd dat hij wederom voor ons komt koken. Tussen de gangen door kan er geluisterd worden naar mooie muziek. De opbrengst van het aspergediner is bestemd voor het onderhoud van de Lambertuskerk.

 

Datum:  wordt nog bekend gemaakt
Tijd: 18.00 uur borrel, 18.45 uur aan tafel
Locatie: Lambertuskerk
Kosten: € 45,-- inclusief aperitief, wijn en koffie
Organisatie: Enny Sietsma, 073-6569081, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Lous de Bruijne, 073-6571980, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Sytj de Boer, 06-47120940, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

top

 


LAMBERTUS TALENTENVEILING EN MARKT 

 

 

Een jaarlijkse traditie aan het begin van het kerkelijk seizoen in september.

Afgelopen jaar werd de markt en veiling gehouden op zaterdag 21 september 2019. Het was een zonovergoten dag, met veel bezoekers, bieders en kopers.
En een prachtige opbrengst! Aan iedereen die een bijdrage leverde: heel hartelijk dank!

Voor een korte impressie: klik hier.

 

Klik hier als u de catalogus  nog eens wilt inzien.

 

 

 

 

 top

 

 

Actueel