Inspirerende plek achter de Vughtse toren

afbeelding gemeente

VERDIEPING

 

 

KRING VERLIES EN ROUW

Verlies en rouw, we krijgen er allemaal mee te maken; dat kan lang geleden zijn, of we zitten er nog middenin. Het kan gaan om verlies van een geliefde naaste, maar ook het verloren gaan van heel andere dingen die ons dierbaar waren. Na een verlies breekt een tijd van rouw aan, maar wat is dat rouw, hoe ervaar ik dat/heb ik dat ervaren, hoe lang duurt dat, waarom is dat bij mij anders dan bij…?
Zomaar wat vragen die bij rouwen naar boven kunnen komen. Ze laten zien dat verwerken van verlies een heel persoonlijke ervaring is. Gelukkig zijn daar geen regels voor. We mogen het op onze eigen manier doen om het verlies uiteindelijk op te nemen in ons levensverhaal.
In een klein groepje onze ervaringen delen. Gaandeweg wordt bepaald hoeveel bijeenkomsten worden gepland.

Begeleiding door Ella Scherpenisse, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 

Datum:   donderdag 28 oktober en 11 november 2021 
Tijd:  14.00 uur
Locatie:  Lambertuskerk
Entree:  gratis
Aanmelden:  Willem Westerwoudt, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 06-49263396, 073-6563201

top

  

WIJKAVONDEN

De Lambertusgemeente is verdeeld in vier delen: noord, midden, zuid en de buitengewesten. Voor de leden en vrienden van onze gemeente in elk van deze ‘wijken’ organiseert de kerkenraad dit jaar een gespreksavond. Zolang de 1,5 meterregel van kracht is, vinden deze avonden plaats in de Lambertuskerk. Voor deze avond worden uitnodigingen verstuurd.

Datum:   data volgen z.s.m.
Tijd:  20.00 uur
Locatie:  Lambertuskerk
Aanmelding:  Er worden persoonlijke uitnodigingen verzonden

top

   

 

GELOOFSVERDIEPING EN BELIJDENIS

Misschien zijn er mensen die belijdenis willen doen. Of misschien zijn er mensen die zich op een meer gerichte manier willen verdiepen in het christelijk geloof, nog los van het doen van belijdenis. In beide gevallen ben je van harte uitgenodigd om deel te nemen aan een belijdenis- cq. geloofsverdiepingskring, die tussen Aswoensdag en Pinksteren  zal worden gehouden.
Het idee is om met elkaar van gedachten te wisselen naar aanleiding van het boekje Tekens van vertrouwen van de voormalige Anglicaanse aartsbisschop Rowan Williams.

Data:  eenmaal per twee weken op nog af te spreken data 
Locatie:  bij de deelnemers thuis
Organisatie:  Ds. Udo Doedens, tel. 073-7859066, 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

top

JONGVOLWASSENENGROEP

Leuke mensen, gesprekken die binnenkomen

Druk met werken en druk met genieten, maar af en toe wil je ook weleens pas op de plaats maken en praten over de diepere dingen. In het najaar nodigen we jonge gemeenteleden (tussen de 20 en 40) uit voor een goed gesprek met leeftijdgenoten bij een van de deelnemers thuis. De avonden worden geleid door ds. Udo Doedens.

Data:    in overleg
Locatie:  bij de deelnemers thuis
Aanmelden:  gemeenteleden uit de doelgroep worden schriftelijk uitgenodigd
Organisatie:   Ds. Udo Doedens, tel. 073-7859066, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 top

  

Actueel

Nieuwe foto's

Stiltewandeling
ma 18 okt., 14.00 uur

 

Open Kerk
wo 20 okt., 10 - 12.00 uur

 

Oosters Christelijk Leerhuis
do 21 okt., 19.45 uur

 

Lambertuspodium: Eten en Kunst
vr 22 okt., 18.00 uur

 

Nieuwsbrief 48
d.d. 7 oktober 2021

Lambertus Magazine 2021-3 (september)

 


Kloostertocht Cheveto