LEZINGEN EN CURSUSSEN 2023

 

 

Ochtendeditie

Veel mensen hebben iets interessants meegemaakt in hun werk, tijdens een reis of hebben een bijzondere hobby. Zij worden uitgenodigd om daar tijdens de ochtendeditie over te vertellen.

Menno Schrijver over de Bergense School


  Dirk Filarski: Giethoorn

 Jaap Min: Vaas met zonnebloemen  bergense school

Menno Schrijver koestert een grote belangstelling voor de schilderkunst van eind 19e eeuw en begin 20e eeuw. Hij is er zelf bescheiden over maar weet er veel over te vertellen.
In de ochtendeditie neemt hij ons mee in deze passie. Het accent zal liggen op de Bergense School.

Rond het begin van de 20ste eeuw ontdekten steeds meer kunstenaars de charme van het dorp Bergen in Noord-Holland.
Het gevarieerde landschap rondom het dorp met bos, duin, zee en polder bood hen veel onderwerpen die zij vervolgens in een persoonlijke visie konden verbeelden.
Mede dankzij een bemiddelde mecenas konden zij in hun levensonderhoud voorzien.
Zo ontstond er een kunstenaars-biotoop waarin elk zich op zijn eigen wijze kon ontplooien. Dit was de kiem voor wat later de Bergense School is gaan heten met als bloeitijd de jaren 1915-1925.

 
 Datum:  vrijdag 2 juni 2023
 Tijd:  10.00 uur
 Locatie:  Lambertuskerk
 Entree:  gratis, vrijwillige bijdrage voor koffie/thee
   
 
   
   
   
   Adres

Helvoirtseweg 5
5261 CA Vught

t: 073 657 1373

Redactie en beheer

De redactie van deze website bestaat uit:

- Gerda Scherphof ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )
- Jane de Vries ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )

Website: emma-design

Voor reacties op de inhoud van deze website, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het beheer van deze website valt onder de verantwoordelijkheid van de kerkelijke gemeente, de rechtspersoon is de Protestantse Gemeente te Vught. Het bestuur van de kerkelijke gemeente is de kerkenraad, waarin alle ambtsdragers zitting hebben.