VASTE ACTIVITEITEN

 

De Stamtafel

stamtafel.jpeg

De derde vrijdag van de maand….
Dat kan nooit een vrijdag de dertiende worden.

Wat er wél is iedere derde vrijdag van de maand in de Lambertuskerk is:

De Stamtafel

Een groepsgesprek, waarin het nieuws uit een krant of van de tv centraal staat.
We vragen raad aan elkaar, wisselen achtergrondinformatie en standpunten uit.
Het gaat niet om gelijk krijgen, maar om stromen informatie te ordenen met hulp van elkaars expertise. We krijgen inkijkjes in afwegingen en keuzes die anderen maken in de wereld van nu. Welke rol speelt geloof en zingeving hierbij?

De start is om 10.00 uur. Je neemt een artikel mee uit een krant of elders vandaan, we eindigen met een rondje goed nieuws uit de krant en we gaan om 11.15 uur weer uiteen met nieuwe energie en inzichten. Enige versterking van deze trouwe groep is welkom.

Namens de anderen van de stamtafel hartelijke groet en welkom om aan te schuiven en kennis te maken,
Jacobien Schrijvershof
06 17038052 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Data: Elke derde vrijdag van de maand, behalve de maanden juli en augustus
Tijd:        10.00 - 11.15 uur 
Locatie: Lambertuskerk
Kosten: Geen
Opgave: Jacobien Schrijvershof, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; 06 17038052)

 

 

Zitten in Stilte

Zitten we gevangen in onze ‘bubbel’ of is er onder het gewone alledaagse bewustzijn, toch een spiritueel besef? Het gejaagde ík, mij en mijn’, dat door de zintuigen verknoopt is met de zichtbare wereld, komt tot rust in gebed en meditatie.
Juist door de weg naar binnen te gaan, de weg naar transcendentie, rust je jezelf toe om de weg naar buiten te gaan, de verantwoording nemend voor je leven en de medemens. Zo voert zij naar het handelen en is zij de grondslag van ethiek van de liefde. Deze weg voert je uit de verdieping van de immanentie van liefde terug naar de wereld en de verantwoordelijkheid voor de wereld, uit liefde, uit solidariteit. In iedere religie ligt een mystieke kern ten grondslag; het mysterie van -liefde-, door onze diepe verbondenheid met al wat is en het ervaren van het ontzagwekkende levensgeheim.
Dan kan er verbijstering zijn, dat er in deze onbegrijpelijke, morsige wereld, zoiets als liefde bestaat. Dit houdt een omkering van perspectief in.

Datum:  Elke eerste en derde maandag van de maand. 
Tijd: 19.30-20.45 uur (kerk open 19.00 uur voor ontmoeting en thee)
Locatie:  Lambertuskerk  
Kosten: Vrijwillige bijdrage 
Organisatie:      Graag aanmelden ivm klaarzetten van de stoelen.
Aline, Margriet en Mariette. 06 30648877, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Wil je op de hoogte blijven of ook eens komen, laat dat even weten, dan ontvang je mailtje.

 

 

Open Kerk

open kerk

Een plek om even rustig te zitten, misschien een praatje te maken als u daar zin in heeft. Of een kaarsje aan te steken voor iemand, die in uw gedachten is.
Het oudste gebouw van Vught is iedere woensdagmorgen open van 10 tot 12 uur. Iedereen is welkom. We zijn een gastvrije plek voor ieder die langs komt. U hoeft daarvoor geen lid van de protestante gemeente te zijn.
Een kopje koffie of thee staat voor u klaar.

Als u er bent kunt u ook genieten van de regelmatige exposities in de kerk en kennisnemen van de bijzondere geschiedenis van dit gebouw en wat er nu nog zichtbaar van is. Met een papieren rondleiding kunt u zelf de weg vinden, maar natuurlijk zijn er ook gastvrouwen en -heren die wat kunnen vertellen.

Datum:    elke woensdag 
Tijd:   van 10 - 12 uur
Locatie:  Lambertuskerk 
Kosten: gratis, aanmelden niet nodig   
 

  


Aspergediner 2024

 

Op maandag 27 mei a.s. vindt het traditionele Aspergediner in de Lambertuskerk plaats. Het wordt weer een bijzonder culinaire avond, die verzorgd wordt door de heer Paul Wouters,
006_1.jpgeigenaar van 'Wouters keuken - kok aan huis'. De wijn die deze avond wordt geschonken, is afkomstig van de Vughtse Wijnkoperij.

De opbrengst van het aspergediner is bestemd voor het onderhoud aan de Lambertuskerk.

Deze kerk werd omstreeks 1200 gebouwd en is daarmee het oudste monument van Vught; kortom een bijzondere locatie om te genieten van een heerlijk diner en een goed glas wijn.
De muzikale omlijsting zal worden verzorgd door harpiste Jolique van Ipenburg.

 

 Datum: maandag 27 mei 2024
 Tijd: 18.00 uur
 Locatie: Lambertuskerk
 Entree: € 50,--, incl. aperitief, wijn en koffie; te voldoen bij binnenkomst, contact of per QR code
 Informatie/aanmelden:    uiterlijk zondag 12 mei 2024, met opgave aantal deelnemers, bij een van onderstaande personen

 

Sytj de Boer tel.: 06-47120940        e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lous de Bruijne tel.: 06-33708801  e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Enny Sietsma tel.: 06-22394986      e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


 

 

Adres

Helvoirtseweg 5
5261 CA Vught

t: 073 657 1373

Redactie en beheer

De redactie van deze website bestaat uit:

- Gerda Scherphof ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )
- Jane de Vries ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )

Website: emma-design

Voor reacties op de inhoud van deze website, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het beheer van deze website valt onder de verantwoordelijkheid van de kerkelijke gemeente, de rechtspersoon is de Protestantse Gemeente te Vught. Het bestuur van de kerkelijke gemeente is de kerkenraad, waarin alle ambtsdragers zitting hebben.