KERNMOMENTEN IN HET LEVEN

Dopen

 

Als u gedoopt wilt worden of uw kind wilt laten dopen kunt u contact opnemen met de predikant. De doop gebeurt tijdens de eredienst op zondag. Volwassenen worden gedoopt nadat ze belijdenis hebben gedaan van hun geloof. Het dopen van kinderen kan in principe het hele jaar door gebeuren, het dopen van volwassenen vindt zoveel mogelijk plaats in de paaswake, voorafgaand aan het paasfeest. Aan de doop gaan twee avonden vooraf waarin wordt gesproken over de betekenis van de doop.

 

 

Belijdenis doen

Elk jaar is er voor volwassenen de mogelijkheid om een traject te volgen ter voorbereiding op het afleggen van belijdenis en (eventueel) het ontvangen van de heilige doop.  

 

Trouwen in de kerk

U kunt uw huwelijk kerkelijk laten bevestigen in een feestelijke dienst op de dag van uw huwelijkssluiting. Voor een huwelijksbevestiging in de kerk kunt u contact opnemen met de predikant. Het is ook mogelijk om uw burgerlijk huwelijk in de kerk te voltrekken, met of zonder kerkelijke bevestiging.

Mocht u na afloop van de trouwdienst een receptie willen houden, dan verwijzen wij u naar de sectie Gastvrije Locatie. Recepties en andere feestelijke vieringen gaan altijd in overleg.

Zij die elders lid van een gemeente of parochie zijn kunnen voor een huwelijksbevestiging gebruik maken van het kerkgebouw. Neemt u dan contact op met Gerard Noordijk, telefoon 06-51 050 574. 


Overlijden

De kerk is er ook in dagen van rouw. Neemt u bij overlijden van een dierbare contact op met Gerbert Scherphof, tel 073-6569882. Een dienst ter nagedachtenis van de overledene wordt in overleg met de predikant samengesteld.

De praktische zaken bij begraven of cremeren worden voor u geregeld door de begrafenisondernemer. 

De rustieke begraafplaats Ouwerkerk, bestemd voor, onder andere, leden van de Protestantse Gemeente, is gelegen aan de Ouwerkerklaan 2 te Vught. De Stichting Protestantse Begraafplaats Ouwerkerk zorgt voor het onderhoud van de begraafplaats in haar geheel, uitgezonderd het onderhoud van de grafmonumenten. Dit is de verantwoordelijkheid van de nabestaanden.

Voor het verkrijgen van grafrechten en inlichtingen over het reglement kunt u contact opnemen met de beheerder Adri de Munnik, tel. 06-12178037, bij diens afwezigheid, Tjibbe Knol, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of Wim Maaskant, tel. 06-50290027.

De naam van de overledene kan op het gedachtenisbord in de kerk worden bijgeschreven. Op de laatste zondag van het kerkelijke jaar (eind november) worden de overledenen herdacht. De nabestaanden worden voor de gedachtenis dienst uitgenodigd.

 

Pastoraat

In onze gemeente heeft iedereen die betrokken is een taak om om te zien naar elkaar. Dat kan door een praatje te maken, een bezoek te brengen of door een ambtsdrager er opmerkzaam op te maken dat iemand extra aandacht nodig heeft. We proberen veel activiteiten te organiseren die ontmoetingen mogelijk maken. Als u bezoek van de ouderling pastoraat of de predikant op prijs stelt, kunt u dat zelf bij hen aangeven. De wijkcontactpersonen hebben vooral een praktische taak. Zij bezorgen Lambertus Magazine, de eindejaars- en de paascollectebrieven en ze zijn actief bij de actie Kerkbalans.

Contactpersoon: Willem Westerwoudt, tel.073-6563201
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Bezoek in het ziekenhuis

Stelt u het op prijs dat uw opname in het ziekenhuis bekend is in de gemeente, geeft u dat dan door aan de ouderling pastoraat, zie hierboven, of aan de predikant.

 

Adres

Helvoirtseweg 5
5261 CA Vught

t: 073 657 1373

Redactie en beheer

De redactie van deze website bestaat uit:

- Gerda Scherphof ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )
- Jane de Vries ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )

Website: emma-design

Voor reacties op de inhoud van deze website, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het beheer van deze website valt onder de verantwoordelijkheid van de kerkelijke gemeente, de rechtspersoon is de Protestantse Gemeente te Vught. Het bestuur van de kerkelijke gemeente is de kerkenraad, waarin alle ambtsdragers zitting hebben.