Inspirerende plek achter de Vughtse toren

afbeelding gemeente

KERKDIENSTEN DECEMBER 2019

De Lambertuskerk is te vinden aan de Helvoirtseweg 5 achter de Vughtse toren.

 

datum 

aanvangstijd 

voorganger 

     
zo 15 dec 10.00 uur Ds. U. Doedens
Derde advent - Doopdienst
Muziek: Willem Visscher (orgel)
Collectes: diaconaal werk &
Lambertuskerk en gemeente
Kindernevendienst
vr 20 dec 14.30 uur Kerstviering
Feestelijke middag in kerstsfeer
zo 22 dec 10.00 uur Ds. E. Rooze (Antwerpen)
Vierde advent
Muziek: Willem Visscher (orgel)
Collectes: diaconaal doel &
Lambertuskerk en gemeente
Kindernevendienst
di 24 dec 22.00 uur Ds. U. Doedens
Kerstnachtdienst
Muziek: Willem Visscher (orgel)
m.m.v. de cantorij o.l.v. Margreet Koetsier
en Rieke Oosterhuis (zang)
Collectes: diaconaal doel &
Lambertuskerk en gemeente
wo 25 dec 10.00 uur Ds. U. Doedens
Kerstmorgen
Muziek: Jacques van den Dool (orgel)
Collectes: diaconaal doel &
Lambertuskerk en gemeente
Kindernevendienst
zo 29 dec 10.00 uur Ds. U. Doedens
Muziek: Bart van Schaijk (piano)
Collectes: diaconaal doel &
Lambertuskerk en gemeente
Kindernevendienst
     

Elke zondag is er om 10.30 uur een dienst in de kapel van Reinier van Arkel.     

 

BIJ DE DIENSTEN

De eerste dag van december is toevallig ook de eerste zondag van Advent. Na het einde van het kerkelijke jaar, waarin onze blikken werden getrokken richting de nieuwe hemel en de nieuwe aarde, komt in de adventsperiode die nieuwe tijd dichtbij in de komst van de Messias. Er blijft sprake van toekomstverwachting, maar dat die verwachting ingelost gaat worden krijgt nu de nadruk.

In de Lambertuskerk lezen we deze periode stukken uit Lucas. Daarin gaat het over de vraag hoe we Jezus moeten ontvangen. Jezus zelf heeft daarover gesproken, maar ook Johannes de Doper en Maria, Jezus’ moeder, hebben daar iets over gezegd. Ik schrijf overigens met niet te veel stelligheid dat we die teksten zullen lezen, aangezien gastpredikanten de vrijheid hebben om hun eigen lezingen te kiezen.
Wel probeert de leiding van de nevendienst met de Lucaslezingen wat continuïteit in haar programma te brengen.

Een bijzondere vermelding verdient de dienst van 15 december. Dan hopen we Charlize Fransina Martha Mahalia Manuhawa te dopen, dochter van Franky Manuhawa en Brenda Silooy, Hofsteeg 28.

Een kleine week later, op vrijdag 20 december, is er in de kerk een speciale kerstbijeenkomst voor senioren. Deze middag (aanvang 14.30 uur) belooft een mooie gelegenheid te worden om elkaar in een feestelijke sfeer te ontmoeten. Tussendoor zal ik de aanwezigen op lichtvoetige wijze proberen in te wijden in het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach.

Het thema van de kerstnachtdienst op 24 december is ‘Van schapen en mensen’. We duiken in de gedachtewereld van de beroemde Bethlehemse schaapskudde. Deze schapen zijn in het kerstverhaal geen randfiguren. In de stal wordt immers een herder geboren. Wat dat voor de schapen betekent en, in hun verlengde, voor ons, horen we op 24 december.

De viering van Kerst zetten we voort op kerstmorgen. De dienst die we dan houden wordt mede voorbereid door de kinderen van de nevendienst en de catechese. Wat er gaat gebeuren, weten we nu nog niet, maar de dienst zal bij uitstek jonge bezoekers aanspreken.

De gangbare gedachte dat kerst het eindstation van de adventstijd is zullen we met kracht tegenwerken in de diensten van 29 december, 5 januari en later. Net als Pasen is Kerst het begin van een feestperiode, niet het einde. Het is een uitdaging om dat vast te houden als alle oliebollen, vuurpijlen en nieuwjaarswalsen ons het feesten een beetje tegen hebben gemaakt.

top

TOELICHTING BIJ DE COLLECTES VAN DE DIACONIE   

 

8 december - Stichting Mensenkinderen

Stichting Mensenkinderen helpt de allerarmsten in Albanië, Armenië, Bulgarije en Moldavië met voedselpakketten en andere noodzakelijke middelen en later ook met zaadpakketten met als doel voorzien in eigen levensonderhoud.

22 december: Stichting Passie voor Haïti

Deze stichting zet zich in voor maatschappelijk, sociale en economische ontwikkeling door kleinschalige hulp en rechtstreekse hulp en ondersteuning aan bewoners van de dorpen, Polduc en Chantal in de regio Les Cayes, in het zuiden van Haïti.

25 december: Kinderen in de knel

Veel kinderen staan er alleen voor, zonder ondersteuning en bescherming van ouders of familieleden of anderen. Kerk in Actie zet zich in voor kinderen en jongeren in kwetsbare situaties, zoals werkende kinderen en straatkinderen. Hun rechten moeten worden nageleefd, zij horen naar school te gaan en in staat zijn om te spelen net als andere kinderen. Ook zij willen zich veilig voelen net als alle andere kinderen. De kerken vervullen daarbij ook een belangrijke rol, door kinderen een rol te geven in de kerk.

 

  top

 Onder gemeente vindt u meer zakelijke informatie.

 

 

Actueel

Deze week:

  

ma 9 dec., 20.00 uur
Leerhuis Ds. Egbert Rooze

 

di 10 dec., 19.00 uur
catechisatiegroep

 

do 12 dec., 19.45 uur
Oosters-Christelijk leerhuis

 

do 12 dec., 19.30 uur
Joods Leerhuis

 

zo 15 dec., 15.00 uur
Chanoeka viering

 

 

 

 

 


Kloostertocht Chevetogne