Inspirerende plek achter de Vughtse toren

afbeelding gemeente

ACTIVITEITEN

Deze pagina:

Volgende pagina's:

 

 

AGENDA 2020

Locatie: LAMBERTUSKERK, tenzij anders aangegeven.
Voor meer informatie: klik op de activiteit.

 

DATUM TIJD ACTIVITEIT
di 18 feb 18.00 uur Eten op dinsdag
do 20 feb 20.00 uur Groothuisbezoek Bonhoeffer (buitengebied)
vr 21 feb  De Stamtafel   VERVALT !
zo 23 feb  15.00 uur  Vught Klassiek
za 29 febr 15.00 uur Lambertuspodium: High Tea
ma 2 mrt 11.00 uur Dienstvoorbereiding
ma 2 mrt 19.30 uur Stiltegroep
vr 6 mrt 10.00 uur Ochtendeditie: Petruschka Schaafsma
zo 8 mrt 17.00 uur Vesper: Zuidafrikaanse liederen

 

ACTIE KERKBALANS 2020

Op zondag 12 januari hebben we in de kerkdienst in de Lambertuskerk de aftrap gegeven voor onze Actie Kerkbalans 2020.
Zowel in de dienst als tijdens het koffiedrinken na afloop spraken we met elkaar wat het voor ons betekent om onze Lambertus kerk in stand te houden.
We vroegen ons daarbij af waarom we de kerk willen steunen, wat er nodig is en hoe we dat zouden kunnen doen. Deze punten zijn verwoord in de Kerkbalans brief die alle gemeenteleden thuis ontvangen en op de posters die in de kerk staan.
In de begroting voor het jaar 2020 hebben we ons een doel gesteld voor de opbrengst van de Actie Kerkbalans van €75.000.

De opbrengst van de Actie Kerkbalans neemt een grote plaats in in het totaal van onze inkomsten. Minstens zo belangrijk als uw geldelijke bijdrage is het, dat iedereen de handen uit de mouwen steekt. Dankzij de inzet gemeenteleden kunnen de activiteiten uit het jaarprogramma worden georganiseerd, maar ook worden door hen inkomsten gegenereerd (voorbeelden: de verhuur van de kerk, de Lambertus veiling en het aspergediner) en kosten bespaard (voorbeelden: het onderhouden en schoonmaken van de kerk).
Als Lambertus gemeente hebben we gelukkig een financieel appeltje voor de dorst. Maar de laatste jaren zijn onze kosten hoger dan onze uitgaven.

 Wij verzoeken u daarom dringend te kijken naar wat u zowel financieel als in tijd aan uw kerk midden in Vught kunt bijdragen.

Als u vragen heeft over deze actie, over de wijze van betalen, over fiscale aspecten of over de begroting bent u welkom bij de penningmeester, Jan Los (tel: 0681 030 038).

 

     top

 

EIFELREIS

Eifelreis voor de Lambertuskerk en de Edith Stein parochie. Van 19 tot 21 april a.s. vindt er weer een reis naar dit gebied plaats. Een gebied dat belangrijk is voor wat betreft mogelijk toekomstige ontwikkelingen qua breuken die vanuit de Eifel naar ons toe lopen. We gaan natuurkundige aspecten bezoeken zoals een spuitende geyser, witte grotten, een vulkaankrater, een waterval, etc.

Op eigen gelegenheid rijden we naar Altenahr, overnachten tweemaal in het hotel met ontbijt en diner en maken een bustrip door de westelijke Eifel. Ook maken we een treinreis langs de rivier de Ahr.

Datum:  19 tot 21 april 
Locate:   de Eifel 
Kosten:  €155 per persoon in 2 persoonskamer, inclusief ontbijt en diner 
   Er zijn geen eenpersoonkamers beschikbaar.
Informatie:  Ruud Hamel (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) namens de Lambertusgemeente en
Mariette Versteeg (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) namens de Edith Stein parochie 

 

top 

ZIN IN ZINGEN

zangworkshop met nieuw repertoire

We verdiepen ons een avond in het Liedboek. Zingen en bidden in huis en kerk. We oefenen minder bekende liederen en willen ons op die manier verrijken met de breedte van wat het ‘nieuwe’ liedboek ons biedt. De avond wordt geleid door Margreet Koetsier (dirigent van de cantorij) en Rieke Mes.

Datum:  woensdag 6 mei 2020 
Tijd: 20.00 uur
Locatie: Lambertuskerk
Kosten gratis
Organisatie:  Margreet Koetsier, tel. 073-6566906, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   top 

 

DAGTOCHT NAAR ELBURG 

Henriëtte van de Laak, Willem Hoeve en Anneke Hofland organiseren gezamenlijk een dagtocht naar Elburg. Willem Hoeve weet veel te vertellen over de geschiedenis van Elburg. De kosten zijn ongeveer € 55,- per persoon, dit is inclusief vervoer, entreekosten en een heerlijke lunch.
We brengen een bezoek aan een van de grootste indoor zandsculpturen expositie ter wereld, thema “Bijbelverhalen in zand”. Afhankelijk van de weersomstandigheden kunnen we na de lunch, een stadswandeling door het gezellige stadje gaan ondernemen of een bezoek brengen aan de Synagoge te Elburg, die nu een museumfunctie heeft. Rond 17.30 uur zullen we weer in Vught aankomen.

Datum: vrijdag 24 juli 2020
Tijd:  9 - 17.30 uur
Locatie:  Vught - Elburg
Kosten: € 55,-
Organisatie:  Informatie en aanmelden bij:
Henriëtte Rosema van de Laak, tel. 06-54900224, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Willem Hoeve  
Anneke Hofland

top 

 

Actueel

Nieuwe foto's!

 

di 18 febr., 18.00 uur
Eten op dinsdag

do 20 febr., 20.00 uur
Groot huisbezoek, wijk 3

 

 


Kloostertocht Cheveto